2 Şubat 2015 Pazartesi

Barınak Gibi İşyeri

2 Şubat 2015 Pazartesi
Hani size bahsettiğim terkedilen bir köpecik vardı ya, bahçemizde beslediğimiz... Severken kendimden geçtiğim... Şimdi bir tane daha oldu. O da sokaklarda büyüyenlerden. 

Bir sabah yine gelirken işe, çöpleri karıştırırken gördüm onu. Yanına gidip (aynen oldu gerçekten) elimle işaret ettiğim ön bahçeyi gösterdim, "oraya git, ben birazdan sana yiyecek getircem, merak etme."

Tabi ihtimal vermedim beni anlayacağına. İmkan da yoktu zaten. Maksat yeni doğum yapmış olan dişiye bunu söyleyerek içimi rahatlatmaktı. Kendi kadrolu köpeğimizi besleyecektim halbuki...

Onu orada görene kadar.

Bizim eski köpekcik bana alışık olmanın ve uzun zamandır beni bilmesinin etkisiyle beni bahçede görünce atladı, zıpladı, hopladı. Sevdim, boğuştuk bir süre. Yeni gelen de bizi izliyor o sırada. Yeni gelenin de şefkat istediği o kadar ortada ki o anda. Bir adım atıyor, ama gelemiyor, geri çekiliyor. İter miyim, söver miyim tartıyor. Gel dedim, yaklaştım, elimi kokladı, başını eğdi, hafifçe sevdim. Sonra hak geçmesin diye bir yeniye bir de eskiye ortadan ikiye böldüğüm mamasını verdim. Aslında piçlik ettim, itiraf ediyorum. Önce bizimkini besledim. Yeninin aç olduğunu bile bile. Ne yapacağını çok merak ettim. Bir adım öne gitmedi, yemeğine sulanmadı. Bekledi, bekledi, bekledi. Hay sıçam senin tespitine diye verdim yemeğini, köpekten gördüğüm insanlık kafama dank etti. O da yedi mamasını. 

Sonra ikisini de sevmeye başladım. Atraksiyon burada başlıyor zaten. Verdiğin yemek umurlarında değil, iyi kötü doyuyor karınları. Doyuruyorlar kendilerini. Ama ben birini severken diğerinin "onu değil beni sev, en çok beni sev, daha çok sev" diye önüme geçmesi, elimin altına kafasını denk getirmeye çalışması... Sevgiye açlar yahu, bir kuru sevgi, bir bedava sıcak avcun kafasında dolaşmasına açlar, hasretler.

Ah, ah.. Kendi cinsimize cehennem ettiğimiz gibi bu dünyayı, yaşama hakkı olan tüm canlılara da aynısını yapıyoruz. Gerçekten çoğumuz vaadedilen cenneti haketmiyoruz.

8 yorum:

zoitsa dedi ki...

onlar seni buldukları için,sen onları bulduğun için sanslısınız:)

BlahBlah dedi ki...

sorma. işe gitmek için en esaslı sebebim :)

Godsyndrome dedi ki...

onları değil beni sev beni sev, ille kafamızı çöpe mi sokalım yani.
not:ciddi düşünüyorum bi çay içmek istiyorum :)

Gelin Ayşe dedi ki...

Sen çok iyi birisin çoook.

BlahBlah dedi ki...

ben sadece onlara karşı iyiyim aslında. :P

godsy, beybilibomum, ulaşılmazım... <3 galbim!...

bilge dedi ki...

Merhaba benimde bahçemde 2 köpeğim var ama dışarda en az 10 tanesine bakıyorum bazen sevinince altına kaçırıyorlar..canlar onlar yaa
birde evde kedimiz orfe var...

BlahBlah dedi ki...

evi ben de doldurcam ama annemin alerjisi var :(

ANNEKIZ dedi ki...

Insanligimdan utaniyorum bunlari okurken bazen.nasil masumlar

 
◄Design by Pocket