12 Şubat 2015 Perşembe

Facebook

12 Şubat 2015 Perşembe
Nerden başlasaaaam...

Facebook hesabımı arkadaşlarım yüzünden kapattım bir yıl önce. Cümlenin içindeki ironiyi farkettiniz mi? Zaten yüzyüze görüştüğüm veya hasbel kader okuldaki aynı sıraları paylaştığım insanlardan nefret derecesine geldiğim için oldu tüm bunlar. 

Sebebi üç türlü. Hatun kısmının elinde düşmeyen telefonla en az 47-48 adet albüm oluşturulmuş ve her albümün içinde yaklaşık olarak 750-800 arası resim var. Hızla fotoğraflar arasında dolaşınca insanlar ağır çekim hareket ediyor gibi gözüküyor mesela. İçerikten çok bahsetmek istemiyorum ama hani tahmini zor değil, etli butlu 38 numara toynaktan hallice ayakların kumlu fotoları, kıllı şekerpare göbekli heriflerin güneşlenme pozları vs vs... Bildiğin kezban olayları.

Sonuç: Takipten çıkartıldılar.

Diğer sebep:"İbretlik paylaşım"

Hayatta en ama ama eeen nefret ettiğim şey ise insanların manevi duyguları ile oynanması, din sömürüsü ve bunun kanıtlara dayanmayan biçimde sunulmasıdır. Özellikle de arkadaşlarımın yaptığı paylaşımlarda bunları görünce benzin döküp yakasım geliyor. Bu yazıyı yazmama sebep olan üniversiteden bir arkadaşımın yine aralarda denk gelen hesap aktifleştirme sırasında gördüğüm bir paylaşımı: 

Yerde yatan mumyanın secde ettiğinin iddiası vs vs. Bu paylaşımın altında insanın kanını donduran cinsten inanmazsan şöyle yanarsın, böyle iflahını keseriz türünden tehditler, tehditler, tehditler...

Ben inanç açısından tam ortada yer alıyorum. Körü körüne inancım yok, mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır diye olaylara -özellikle bu türden olursa- yaklaşımım var. Şu yukarıdakini düşünürsek, yaklaşık 6000 yıllık mumyalara rastlanınca, bunlara inanç-coğrafi olaylar (kuru hava, rüzgar vs) eklendiğinde artık mucize olmadığını her aklı selim insan bilir. Benim sinirlendiğim nokta bunun boktan bir iki insan tarafından korkutularak dine yöneltilmenin sağlanması. Allahtan korkmamızın istenmesi. Bunun cahilce yapılması, cahillerin acaba neden diye düşünmemesi. (işte ikinci ironi. cahil ve düşünce.. gece gece güneş doğması gibi bişey. suya girip ıslanmamak gibi bişey!...) Yaratan, yarattığına neden eziyet eder ki? Ben en basitinden sims oynarken yarattığım tipler beceriksizliği sonucu yanınca veya elektrik çarpınca üzülüp oyunu geriye alıyorum. Ölmesinler diye... Simülasyonda bunu yaparken gerçeği yaradan neden cozzzt diye yakar ki? Saçma... Başka insanlara zarar vermesin yeter ki. Din adına kafa kesmesin mesela, kadına tecavüz etmesin, çocuğu taciz etmesin, çalmasın. İnanıp da tüm bunları yapacağına. Değil mi? 

Neyse. Sonuç: Arkadaşlıktan çıkartıldılar.

Ve sonuncusu. Lisedeki kaşarların evlenince her cuma ayet paylaşması. Sağa sola abanan abazaların hayırlı cumalar temalı paylaşımları. Rabbim bence bu ikirciklileri cezalandırmalı. Lan ben senin 15-16 yaşındayken adamın kucağına oturduğun anı hatırlıyorum ya hem de sınıfın ortasında. Sonra da hayırlı cumalar müslüman kardeşlerim. 

Sonuç: Facebook kapatılır. 

4 yorum:

zoitsa dedi ki...

DELİ:)

Godsyndrome dedi ki...

benim de arkadaşlık teklifimi kabul etmemiştin ne güzel paylaşımlarım vardı oysa :(

BlahBlah dedi ki...

ama kapattığım içindi hepsi. hem spama düşmüş, öyle sonradan gördüm ki istek sararmıştı artık :(

ANNEKIZ dedi ki...

Bu yazinada aynen katiliyorum.sosyal medya hesaplarindan ne kadar dertliyim biliyorsun az cok canim.

 
◄Design by Pocket