29 Aralık 2014 Pazartesi

Kitaplar, kitaplar, kitaplar

29 Aralık 2014 Pazartesi
Mustafa Sandal'ın bir şarkısı vardı,
"Yokluğunda çok kitap okudum..." diye. Sanırım Mustafa Sandala ait olan şarkılar içinde en çok sevdiğim mısra buydu.

Kitap okumak.. Bence insanın yaptığı en güzel ve özel eylemlerden birisi. Kendine katkısı olduğu kadar dolaylı olarak diğer insanlara da katkısı olan eylem. Neyse ya, sanırım makale yazmayı özlemişim. Çok bilimsel bir giriş oldu, değiştirmeliyim. :)

İşle ev arası mesafenin maaşallahlık olduğunu ve yolun 1 saat kadar sürdüğünü söylesem kitap okumanın benim için ne kadar elzem olduğunu tahmin etmek daha da kolaylaşır.

Yorgun olup olmamama göre haftada veya 10 günde bir kitap bitirdiğim düşünüldüğünde evde artık kitap konulacak yer neredeyse kalmadı. sahibinden.com'a deneme amaçlı 5-6 kitap koydum -güncel ve sürükleyici kitaplardı aslında, stephen king, tess gerritsen vs.- ve hepsine 5 lira fiyat biçtim fakat ne arayan ne de soran oldu. İş arkadaşlarıma vereyim okusunlar, başkalarına versinler dedim, 10 kişilik odada bir allahın kulu çıkmadı okuyan.(Buradan Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan "Oku!" emrine atıfta bulunmak istiyorum. Evet, kastedilen sıradan kitaplar değildi ama kendi kutsal kitabını okumayan insanlardan neler bekliyorum ben de!) Herkesin bahanesi hazır okumamak için. Halbuki karakterlerin 5 dakika boyunca bakıştığı dizileri izlemeseler gün içinde kitap okuyacak temiz iki saatleri olacak...

Neyse, yine her zamanki karakterimi gösterip içimdeki olanla kini kustuktan sonra asıl meseleye geleyim. Evdeki kitap sayısı çok fazla olmaya başladığı için e-kitap okuyucu almak istedim kendime. Ancak tablet fiyatı kadar fiyatlarının olduğunu gördüm. 300 TL'den başlıyor. Sanırım sadece e kitap okumak için işe yarayan bir aletin bu kadar pahalı olması kötü valla.

Demek ki bir süre daha haram bize. Bari gidip az daha yer açayım kitaplarıma..

12 yorum:

zoitsa dedi ki...

kitaplar bloğa koy kuzu elimizde olmayanları alırız senden

BlahBlah dedi ki...

hay aklınla bin yaşa. toparlayıp yapayım hemen :)

Gelin Ayşe dedi ki...

Keske bende kitap okumayi cok sevsem. Bende bir kitap haftalarca sürünüyor bazen. Resimdeki kitaplarin sana ayit oldugunu sandim bi an :)

ANNEKIZ dedi ki...

Benimde yiginla vardi .handan adli blog arkadasimizin fikriyle yardimda bulundum. bi site vardi.ordan bir okul secip , koy ogretmenlerine yada okulun kutuphanesine yollayabilirsin.kitap okumayan insanlari anlamiyorum.cocugum kucukken en cok kitap okuyamadigim icin uzulmustum.

Godsyndrome dedi ki...

hiç uğraşma hepsini bana yolla :P

BlahBlah dedi ki...

o durum neredeyse benim için geçerli olacak. balkonu kapattık ve her tarafını kitaplarla doldurdum ayşe.

mehtapcım, aslında pek de çocukların okuyacağı tarzda değil benim okuduklarım. ama yine de bir araştırayım. teşekkür ederim.

godsy, valla yollarım. <3

Godsyndrome dedi ki...

Adresi yazıcak olsam nere yazıcam? Şöyle başbaşa kalacağımız hasbihal edeceğimiz bir ortam mı yarattın şahanem. Benden Kaçmaktan usanmadın ki! Kendimi çizgi filmdeki elmyra gibi hissediyorum :)

ANNEKIZ dedi ki...

Haklisin cocuklarin okuyacagi tarzda olmadigini tahmin ettim aslinda .benimde yarisi elimde kalmisti.burdan birilerine verirsin artik.

BlahBlah dedi ki...

godsy uzun mesafe ilişkisi bizimkisi, yakından yürümez ki.. :P

. dedi ki...

üniversiteler alıyor.. ama en yararlı hamle kentinizde ikinci el kitap satan birini bulmanız, siz ne kadar çok kitap verirseniz ikinci el kitap fiyatlarını düşürüyor ve insanların daha uygun fiyata kitap almasını / kiralamasını sağlıyorsunuz..korsan yerine ikinci el kitap okusunlar hem farklı kokuları, farklı ruhları oluyor kitapların o zman..

Handan dedi ki...

Mehtap benden önce davranmış gerçi, kitap ağacından kitapları verecek yer bulunuyor. Liseler, üniversiteler, kadın evlerinden de isteyen çıkıyor, sadece çocuklara değil. PTT kargonun kitap kampanyası vardı , kocaman çantaları beş liraya falan gönderdim. Ama kampanya devam ediyor mu sormak gerek.

BlahBlah dedi ki...

varmış hala kampanya. o siteye de baktım ama genelde ilköğretim düzeyi istiyorlar amcan benim kitaplarım küçük hannibal lecter yetişmesine yardımcı olacak seviyede. yüzden biraz geri duruyorum bu konuda.

 
◄Design by Pocket